De beste kvinnelige løperne

Der orientering på ingen måter enda er en stor sport i Norge, så har den vokst seg ganske stor i utlandet. Her kjemper utøverne om store priser, og ofte ganske så store summer penger også. Dessverre er ikke dette alltid tilfellet for jentene. Her hjemme er det dog enda verre. Der sporten ikke engang er populær, så er i hvert fall ikke de kvinnelige utøverne lagt merke til veldig ofte. Det er synd, nettopp fordi de legger inn en så fantastisk innsats. Utøverne her er meget spennende, men for de fleste til nå ganske så ukjente også. Dette kan dog forandre seg fremover i tid, og denne bloggen skal tross alt bringe heltene våre opp. Så her er de, vårt landslags 4 kvinner!

Anne Margrethe Hausken

Hvor skal vi egentlig starte med denne jenta? Vel, først og fremst kan vi konstatere at hun er langt fra en jente. Med 42 år på baken skulle en tro at Hausken ville ha lagt opp for flere sesonger siden. Allikevel er orientering livet hennes, og hun elsker å knuse utøvere mye yngre og tilsynelatende sprekere. Med gull i alt som er i NM, individuelt gull i både VM og EM, og stafettgull i de forannevnte mesterskapene, så er hun et meget kjent navn i miljøet. Dessuten har hun 10 individuelle seire i verdenscupen. Dersom du slenger på utallige andre medaljer opp gjennom, så forstår du fort hvor stor denne dama egentlig er. Hun er gift med kollegaen på mannesiden, Andreas Nordberg, og de har to barn sammen. Allikevel er Hausken altså fortsatt med i sporten, og det for fulle gir!

Marianne Andersen

Marianne Andersen er den andre veteranen i laget som aldri gir seg. Hun teller 38 år, men løper som en gasell gjennom skogkrattene. Tross utallige gull i NM, så har hun måttet nøye seg med kun sølv og bronse individuelt i VM. Tilbake i 2009 skulle det dog løsne seg med gull på stafetten i Ungarn. I EM står hun til nå med 3 sølv. Hun har riktignok også bare 1 verdenscupseier, men da også 20 pallplasseringer. Norges største orienteringsløper på kvinnesiden har rett og slett vært utfor det uheldige tilfellet å lande i klynga med en generasjon av andre gode motstandere. Hvis ikke det hadde vært for et par navn der ute som stadig vekk løper fletta av resten av feltet, så hadde nok Marianne Andersen vunnet mye gull i karrieren, men det har blitt med NM til nå, i hvert fall individuelt.

Andrine Benjaminsen og Ida Marie Næss Bjørgul

For de to yngre essene i laget er de ikke altfor mye info å fortelle om. Andrine har vunnet et par juniorpokaler i skiorientering og tok en 9. plass under VM i Estland. Ida Marie på sin side har ikke altfor mye å skilte med, men jenta som løper for Paimion Rastli kan fort plukke opp noen gode ferdigheter i utlandet. Der blir hun nok satset på! Det blir spennende å se om disse to kan ta steget opp og ta ansvar fremover!