Hvilke konkurranser finnes i orientering?

Orientering er en sport som i Norge har veldig høy status. Når man ser på sporten så kan man finne bevis på at den ble praktisert helt tilbake til 1897. Det er jo nesten like lenge som fotballen har blitt praktisert i England (eller, fotballen ble startet på 1850-tallet da). Uansett så var det Norge som startet med orientering som konkurransesport.

Hvilke konkurranser finnes det?

Det finnes en rekke konkurranser. Du kan for eksempel delta i kretsmesterskap, hvis du vinner her kan du kvalifisere deg til fylkesmesterskap og får du en god plassering der vil du kunne kvalifisere deg til å delta i nasjonale mesterskap. Du har jo også for eksempel Verdensmesterskap i orientering, men dette tar det nok ganske lang tid å kvalifisere seg for.

Hvordan kvalifisere seg?

Først må du bestemme deg om hva det er du ønsker å løpe. Ønsker du å løpe fort og kort eller lenge og utholdent? Dette er ting du tar hensyn til før du velger å melde deg på en konkurranse. Mange prøver seg også ut i ulike kategorier før de finner sin nisje.

Blodslitet

Det mest berømte orienteringsløpet i Norge er nok Blodslitet. Dette er en en konkurranse som har pågått siden 1968. Dette er en konkurranse som virkelig er intens. Den arrangeres ofte mot vinteren, så det er ofte utrolig kalt.

Orientering er uansett en sport der du kan konkurrere på alle nivå. Det kan være lurt å delta på en rekke samlinger til du finner ut hva din rolle er i orienteringsverdenen. Det å lære seg orientering er en av de beste hobbyene man kan ha, ettersom det trener både kropp og hode. Det er virkelig noe spesielt med orientering, uansett hvordan man ser på det.

Tror du orientering er noe for deg? Hvorfor ikke ta kontakt med din lokale klubb?