Hvordan finne ut om du er interessert i orientering?

Det er ikke alltid like lett å vite om en sport er noe for en eller ikke, men hvis du vil prøve orientering på lavt nivå, så anbefaler vi deg å prøve deg på disse tingene.

Sjekk lokale nettsider

Det kan godt være at din lokale orienteringsklubb har dager der de lar deg bli med ut i løypene deres. Dette kan være en god indikator på om dette er en aktivitet du kommer til å like! Kanskje du har et talent du ikke visste om?

Følg med på sporten

Det du kan gjøre er å følge med på lokale deltakere og hvordan de gjør det i konkurranser. Dette er noe som har blitt mer og mer populært med årene. Det å følge med på arrangementer på for eksempel Unibet TV Norge er også noe du kan gjøre. Her finnes det også en rekke andre arrangementer du også kan følge med på!

Bli med på konkurranser

Noe som er spesielt i vinden for tiden er stolpejakt, for mange så virker dette som orientering. Dette gjør at du kan utforske lokale steder, men samtidig holde deg aktiv! Det er veldig spennende å følge med på appen, ettersom folk drar fra sted til sted for å samle stolper. For hvert år som går er dette en app som blir mer og mer populær.

Hvis du liker å registrere hvor det er du går, kan dette også være et godt alternativ. Fordi det gir deg en god oversikt over hvor i nærområdet du har vært.

Hvis du liker tanken på å utforske nærområdet så anbefaler vi deg også å sjekke ut Den Norske Turistforening sine arrangementer i ditt nærområde. Her finner du også mange måter å kunne trene sammen med andre, på nye steder du ikke nødvendigvis har vært. Det viktigste er at du koser deg med den fysiske aktiviteten!