Norges beste orienteringsløpere

Vi kjenner alle til orientering fra barndommen, og kanskje har vi også gått tur med poster i eldre alder. Det har derimot ikke vært noe tilnærmet det proffene går igjennom. Der de fleste av oss har vært borti sporten, så kan orientering fort minne litt om sjakk. Her er det ikke mange som tar steget videre fra å bare prøve et par ganger. De som derimot har gjort det kan konkurrere i en meget spennende og givende sport. Nordmenn har flott natur og mye forskjellig natur også. Derfor faller det helt naturlig at vi har noen av de beste orienteringsløperne i verden. Disse har dedikert livet sitt til orientering, og jobber til daglig med å bringe hjem medaljene til Norge. Vi skal her kort og godt gå gjennom de fire navnene som innehar landslagsplassene våre på herresiden.

Olav Lundanes

Olav Lundanes er uten tvil pappaen i laget. Faktisk kan en fort kalle ham for stamfaren. Han har den mest imponerende CV-en du kan tenke deg innenfor orientering. Mannen står for hele 23 NM gull her hjemme. Det har nok aller mest med å gjøre at ingen har kunnet konkurrere mot han når han ønsker å hanke hjem disse. I verdenscup har han også imponerende 13 seiere. Hans mest imponerende statistikk er derimot 6 individuelle gull i VM og 3 individuelle gull i EM. På toppen av dette kommer 2 stafettgull i VM og 1 stafettgull i EM. Han er en levende legende, men han har fortsatt noen år til på baken!

Magne Dæhli

Magne Dæhli står sammen med Olav Lundanes for rutinen i laget. Han har vunnet 4 NM gull i karrieren, noe som er meget imponerende innenfor en slik kompetitiv idrett. Allikevel har det ikke helt klaffet på den internasjonale arenaen, individuelt hvert fall. Med laget har han to stafettgull fra VM og et fra EM. Han har også stafettgull fra Junior VM. Individuelt har det derimot blitt med 1 verdenscupseier i langdistanse. Denne kom også ført i Mai i fjor. Forhåpentligvis vitner dette om at Dæhli har tatt steget opp og at han vil satse for fullt i sine siste år som aktiv!

Eskil Kinneberg

Eskil Kinneberg står som en av de yngre gutta i troppen. Det vil si, han er spreke 26 år og ingen unggutt lenger. Med 1 individuelt VM gull fra Riga i år, og 2 stafettgull i VM og 1 stafettgull i EM, så er han på vei mot noe stort. Den reisen startet nok i Junior VM i Aalborg i 2012, da Kinneberg tok gullet hjem til Norge. Han har en verdenscupseier så langt. Denne luringen vil nok være med på å utgjøre en viktig del av landslaget fremover i tid, selv lenge etter Lundanes og Dæhli gir seg på topp.

Håkon Jarvis Westergård

Håkon Jarvis Westergård er en annen yngre løper. Han er bare et par måneder yngre enn Kinneberg, men er til gjengjeld ganske langt bak hva gjelder prestasjoner. Selv om Westergård uten tvil er en strålende løper, så er han nok å regne som det svakeste leddet. Allikevel står han med ett NM gull fra natteløp og 1 VM sølv fra stafett. Han løper for tiden i Sverige, og håper nok å ta ytterligere steg der.

Hadde du hørt om noen av Norges store helter innen orientering? Les mer om du ønsker.