Norsk historie innenfor orientering

Noe som er sikkert er at orientering står sterkere i norsk historie enn folk tror. I denne artikkelen skal vi fortelle deg litt mer om norsk orienteringshistorie.

Det startet på 1800-tallet

Det er ganske imponerende å tenke på at det første konkurranseløpet innenfor orientering ble startet i 1897. Det er en sport som ikke nødvendigvis får så mye oppmerksomhet, men hvis du tenker over det, så kjenner du vel noen som driver med orientering?

Norges Orienteringsforbund

Dette ble stiftet i 1945, nesten 50 år etter den første konkurransen ble avholdt. I dag har dette forbundet rundt 30 000 medlemmer. Det finnes en rekke ting dette forbundet driver med, de gir for eksempel ut et magasin og de organiserer orientering rundt om i landet. De er svært opptatt av orientering Norske tradisjoner henger sammen.

Landslag

Vi har hatt et landslag i orientering i svært mange år. Dette inkluderer to A-lag som har 7 kvinner og 4 menn. Det finnes også to såkalte “Next Generation”-lag som regnes som talenter som skal utvikles.

Litteratur

Hvis du er veldig interessert i historien til norsk orientering anbefaler vi deg at du leser “Orienteringsidretten i Norge gjennom 90 år” som er utgitt av Norges Orienteringsforbund i 1987. Kanskje du har noe å bidra med? Har du kanskje lyst til å skrive din egen bok om orientering? Vel, alt er mulig!

Det som er sikkert er at orientering nok kommer til å fortsette å være en veldig stor del av norsk identitet og norsk idrettshistorie. Vi anbefaler deg å sjekke ut hva denne idretten har å by på. Kanskje du skal introdusere den for barna dine? Eller kanskje du kjenner noen som orientering hadde vært perfekt for? Mulighetene er uansett mange. Jo mer man vet, jo bedre valg kan man ta.

Orientering er “vilt, vakkert og rått”som Norges Orienteringsforbund ville ha sagt!